In film apar ca invitati Eric Clapton, Ringo Starr, Bob Dylan, Muddy Watters, Van Morrison, Neil Young, Joni Mitchell, Ronnie Wood de la Rolling Stones.

Cuvintele lui Robbie Robertson (chitaristul de la The Band) au avut o rezonanta puternica in constiinta viitorului Octave, capatand pentru el valoarea unui mesaj sacru: " Concertul nostru este mai mult decat un concert de Adio, reprezinta sfarsitul unei epoci si inceputul alteia in Muzica Rock. Va lasam voua, celor de azi, munca noastra, ceea ce am creat noi pana acum. Aveti grija ce faceti cu ea!"

Intelege din acest moment ca Rock inseamna mai mult decat muzica: este un mod de a fi, de a gandi, de a te prezenta in societate, este o optica existentiala, o filozofie care nu corespundea nici pe departe cu ceea ce invata el la scoala pe atunci. Din acel moment, toate energiile incep sa se canalizeze intr-un singur tel: TO ROCK!

In 1982 a fost luat in armata. Si-a luat cu el chitara. Sabloanele impuse de regimul militar si lipsa de libertate l-au intaratat si mai mult, spre disperarea superiorilor sai preferand chitara in locul pustilor Kalasnikov. Din pacate, nu putea canta decat in spalatorul companiei, visand la "Dulcea Libertate" cand se va intoarce acasa si isi va intemeia o formatie. Aceasta zi a venit in Iunie '83. Dupa aceasta a fost student la Facultatea de Instalatii pentru Constructii, dar acest gen de scoala nu era pentru el. Dupa doi ani s-a decis sa paraseasca scoala si sa devina un muzician profesionist.