In noiembrie 1985 a infiintat primul sau grup care se numea Vis. Stilul abordat era Soft Rock cu influente ale unor formatii precum Eagles sau Dire Straits. Cu acest grup a cantat doar in mici cluburi.

In Mai 1988 aceasta formatie s-a destramat si numele a devenit OCTAVE, cenzura interzicand numele initial Vis. Prima inregistrare a avut loc in Februarie (acelasi an) la Radio Bucuresti.

Dupa Revolutie, in Martie '90 a avut loc prima aparitie la TVR, ceea ce a constituit o mare surpriza pentru iubitorii rock-ului din Romania. Din februarie 1991 s-a decis sa cante numai muzica rock instrumentala. Atunci s-a nascut si ideea unei Opere Rock: "Trilogia OCTAVE". In Iunie '92 a fost semnat primul contract cu Casa de Discuri Electrecord, pentru albumul "Secretul Piramidelor". La 27 august '92 a avut loc lansarea albumului "Secretul Piramidelor" care a fost cel mai mare succes rock de dupa Revolutie, bestseller la sectiunea Rock a casei de discuri Electrecord si locul doi in clasamentele generale. Acest album a promovat un nou stil, un nou sound, o noua muzica, constituind o mare si placuta surpriza pentru public si mass-media.

Octavian Teodorescu OCTAVE este propriul sau manager si a dovedit excelente calitati in aceasta munca. La toate posturile de radio si televziune poti asculta muzica lui, numeroase reviste si ziare scriind despre ea.